Ο Περιηγητής σας είναι πολύ παλιός με αποτέλεσμα να μην είναι πλήρως συμβατός.Μάθετε περισσότερα.
Το πλακάκι "παίρνει καθίζηση"

ΑΙΤΙΕΣ

1. Είναι πιθανόν να χρησιμοποιήθηκε μεγάλη ποσότητα (πάχος άνω των 2cm) κόλλας. Eίναι βασική αρχή η κόλλα να μην ξεπερνά το πάχος του πλακιδίου. Αν έχουμε υψομετρικές διαφορές στο υπόστρωμα τότε εξομαλύνουμε πριν τοποθετήσουμε τα πλακίδια, με κόλλα πλακιδίων (για μικρές διαφορές) ή τσιμεντοκονίαμα για μπετόν εξομάλυνσης (για μεγάλες διαφορές) .

2. Τα "δόντια" της σπάτουλας με την οποία απλώνομε την κόλλα είναι αρκετά μεγάλα και αραιά, με αποτέλεσμα το κενό που αφήνουν κατά το χτένισμα να τείνει να καλυφθεί από την κόλλα (καθώς αυτή έχει τάση να απλώνεται για να γεμίσει την επιφάνεια υποστρώματος πλακιδίου ομοιόμορφα). Σε αυτές τις περιπτώσεις χρησιμοποιούμε σπάτουλα με μικρότερη απόσταση των δοντιών της μεταξύ τους και χωρίς μεγάλο βάθος. Κάποιες φορές παρατηρείται "βύθιση' στις γωνίες των πλακιδίων όταν δημιουργούν "σταυρό αρμού".

3. Μερικές φορές αυτό οφείλεται στο "καμπούριασμα" που έχουν κάποια πλακάκια (διαλογής ή όχι) και όχι σε λανθασμένη εφαρμογή.

4. Για μεγάλου μεγέθους πλακίδια (60*60εκ και άνω) συνιστάται η χρησιμοποίηση χοντρόκοκκης κόλλας η οποία μπορεί να πάρει πάχος αλλά και να αντέξει το βάρος του πλακιδίου χωρίς να ‘βουλιάξει’.

Εντάξει!
Ο ιστοχώρος μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Περισσότερες Πληροφορίες